DETAIL PRODUKTU:
Včelí pyl perga v 72% hořké čokoládě, 75 g, Pleva
Objednávkové číslo:
17,11
EAN:
8594022244006
SKLADEM U NÁS NA PRODEJNĚ:
ANO (2 ks)
POPIS PRODUKTU:
• poctivá čokoláda z kakaových bobů, která se rozplyne na jazyku
• blahodárný včelí květový pyl perga
• od českého řemeslného výrobce
• lahůdka s neodolatelně harmonickou chutí
Ochutnejte včelí chléb aneb pyl perga
Pyl perga, přezdívaný včelí chléb, je jedním z nejvzácnějších a nejcennějších produktů, který zvládnou pilné včeličky vytvořit. Jedná se o fermentovaný květový pyl, který obsahuje med a včelí enzymy. Včelky ho vyrábějí tak, že vrství pylové rousky do pláství a hlavičkami je udusávají. Mezi jednotlivé vrstvy pylu pak přidávají med a enzymatické výměšky svých žláz. Vše dohromady poté ve včelích plástvích fermentuje. Tento proces zvyšuje výživovou hodnotu pylu a zlepšuje jeho stravitelnost.
Potěšte se jedinečnou chutí pylu
Chuť květového pylu se odvíjí od druhu květu, ze kterého pochází. Může se proto pokaždé trochu lišit. Obecně má však sladkou chuť s květinovými tóny, někdy s lehce nahořklým nádechem, jindy s náznakem medové nasládlosti. Pyl perga ale chutná ještě trochu jinak. Jeho chuť je sytější a vlivem fermentace získává jemný nádech kyselosti. V kombinaci s hořkou čokoládou mu prostě neodoláte!
Poctivá čokoláda z kakaových bobů
Takový zázrak přírody, jako je pyl perga, nelze kombinovat s ničím jiným než s poctivou čokoládou z kakaových bobů. Spojili jsme proto síly s Lukášem a Jirkou z dílny Jordi's, kteří jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů, tzv. bean to bar čokoládu. Jejich cílem je dostat z bobů to nejlepší a předat to v co možná nejméně změněné formě milovníkům čokolády.
Boby nejprve ručně přeberou, poté je praží a zbavují slupek. Očištěné boby vloží do kamenného mlýna, ve kterém zhruba po 24 hodinách mletí vzniká hladká a lesklá 100% čokoláda. Na závěr se ještě přidává třtinový cukr, který se postará o sladší chuť.
Složení
kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, pyl perga
PARAMETRY:
Objem ml, hmotnost g | 75 |